Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aleksandar Tijanić je imao 63 godine

Umro kontroverzni direktor RTS-a, pronađen u nesvijesti ispred zgrade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umro je generalni direktor Radiotelevizije Srbije, jedan od najpoznatijih srbijanskih medijskih djelatnika Aleksandar Tijanić.

Generalni direktor Radiotelevizije Srbije Aleksandar Tijanić (63) umro je danas u Beogradu.

Pročitajte i ovo Danka Ilić "Danas si trebala..." Oglasila se majka malene Danke: "Ljubavi naša, nisu nam dali da budemo sretni..." Privođenje srpske bande u Španjolskoj Zvan Snajper Huligan koji je preživio dva atentata uhićen u Španjolskoj: Dio je opasne bande koja je trgovala ljudima

U kratkoj vijesti objavljenoj na internetskim stranicama RTS-a ne navode se detalji o Tijanićevoj smrti, no u beogradskoj su Hitnoj pomoći agenciji Tanjug potvrdili da je preminuo ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao, u novobeogradskom Bulevaru Mihaila Pupina.

Glasnogovornica Hitne pomoći dr. Nada Macura kazala je da je Tijanić nađen ispred ulaza u zgradu u besvjesnom stanju, oko 17:10 sati, a ekipa Hitne pomoći je bezuspješno pokušala reanimaciju. Macura zasad nije mogla potvrditi uzrok smrti.

Tijanić je rođen je 13. prosinca 1949. godine u Đakovici na Kosovu. Živio je u Podujevu i Prištini, a nakon srednje škole studirao je novinarstvo na beogradskom Fakultetu političkih nauka.

Bio je dugogodišnji suradnik medija diljem bivše Jugoslavije, a novinarsku karijeru započeo je u beogradskom magazinu NIN, gdje je jedno vrijeme radio i kao urednik.

Veliki dio karijere proveo je u kući Politika, a bio je prvi ravnatelj Televizije Politika i BK Televizije te suradnik i kolumnist brojnih tiskanih medija u bivšoj Jugoslaviji, među kojima zagrebačkih magazina Start i Danas, splitske Slobodne Dalmacije, ljubljanske Mladine, sarajevskog Oslobođenja te beogradskog Evropljanina čiji je utemeljitelj i vlasnik bio Slavko Ćuruvija, ubijen 1999. godine.

Tijanić je neko vrijeme proveo i u politici - u Miloševićevo doba kao ministar za informiranje Srbije u vladi Mirka Marjanovića (1994-1996) te savjetnik za medije i informiranje predsjednika bivše SR Jugoslavije Vojislava Koštunice (2001-2004).

Na mjesto generalnog direktora RTS-a došao je 2004. godine, a smrt ga je dočekala dok mu je tekao drugi mandat na čelu javnog RTV servisa.

Iza njega su ostali supruga i dvoje djece. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene