Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Umro francuski pantomimičar Marcel Marceau

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski pantomimičar Marcel Marceau, prozvan "Charliejem Chaplinom" pantomimičarske scene, umro je u 84. godini, objavila su u nedjelju njegova djeca.

"Umro je jučer navečer i ubrzo ćemo objaviti datum njegove sahrane na pariškom groblju "Pere Lachaise", kazala je njegova kći Camille Marceau.

Pročitajte i ovo Ilustracija nije mu bilo spasa Muškarac umro nakon što je pojeo omiljenu sirovu deliciju: Zarazio se bakterijom koja jede meso Ilustracija Kolege u šoku Iznenada preminuo glazbeni urednik Hrvatskog radija: "Posvećen glazbi, uvijek je tražio ono najbolje"

Rođen 22. ožujka 1923. u Strasbourgu, Marcel Marceau ili pantomimičar Marceau, doveo je umjetnost pantomime na najvišu razinu predstavljajući diljem svijeta lik Bipa koji ga je proslavio.

Krhka izgleda ali ogromne energije, zaslužan je za renesansu
umjetnosti pantomime nakon 1945. godine, pod utjecajem Commedie dell'Arte, nakon dva desetljeća zanemarivanja u vrijeme popularnosti nijemog filma i genija Charlieja Chaplina, Buster Keatona i Stanlija i Olija.

Jedina družina pantomime na svijetu pedesetih i šezdesetih, Družina Marcel Marceau nastupala je na najvećim pariškim pozornicama, i prokrstarila s jedankim uspjehom Francusku i inozemstvo.

Od 1969. do 1971. Marceau je vodio Međunarodnu školu pantomime, potom osnovao Međunarodnu dramsku školu pantomime u Parizu 1978. godine.

Bio je vrlo popularan u SAD-u, Japanu i Kini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene