Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umrla sestra Johna F. Kennedyja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Patricia Kennedy Lawford, sestra pokojnog predsjednika SAD-a Johna Fitzgeralda Kennedyja i bivša supruga glumca Petera Lawforda, umrla je u 82. godini nakon komplikacija tijekom liječenja upale pluća.

- Moja sestra Pat je nezamjenjiva, izjavio je Edward M. Kennedy, demokratski senator savezne države Massachusetts.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje Slika nije dostupna POKRIVA PET ŽUPANIJA Marina Bešić Đukarić dopisnica je u čijim je rukama istok Hrvatske: ''Najljepše je kada nekome s pričom pomognemo ukazati na problem pa se to riješi''

- Svi koji su je poznavali obožavali su ju, divili joj se zbog njenog stila, ljubavi prema umjetnosti i podršci umjetnicima, njezinoj velikodušnosti, radosti koju je unosila u naše živote, dodaje senator Kennedy.
 
Patricia Kennedy bila je šesto dijete te četvrta kćer Rose i Josepha Kennedyja, koji su imali ukupno devetero djece. 

- Pat je bila naša voljena majka, baka, sestra, tetka i prijatelj, stoji u priopćenju obitelji Kennedy.

- Uvijek nas je podsjećala na pravo značenje obitelji, a najdragocjeniji poklon koji smo od nje dobili je bezuvjetna ljubav i potpora, piše dalje u priopćenju.

Patricia Kennedy neumorno je davala potporu političkim karijerama svoje braće Johna i Roberta, koji su obojica pali kao žrtve atentata.

No, ona sama posvetila se medijima, televiziji i radiju. Prvi njen posao bio je mjesto asistentice u produkciji televizijske kuće NBC. Zatim je radila kao producentica i direktorica niza radijskih i televizijskih projekata. 

Svog budućeg supruga, britanskog glumca Petera Lawforda, upoznala je preko brata Johna 1949. godine. Za njega se udala 1954. godine i tijekom braka, koji je propao 1965. godine, rodila je četvero djece. U to je vrijeme i njezin suprug bio aktivno uključen u političke kampanje braće Kennedy..

Nakon razvoda seli u New York, gdje se bavi potporom kulturi i umjetnosti.

- Tijekom svojeg života Pat je neprestano inspirirala ljude oko sebe i pomagala im, bilo da se radilo o kampanjama svoje braće ili potpori književnosti i umjetnosti uopće, navodi se dalje u priopćenju.

Njezin bivši suprug još je živ, kao i njihova djeca Christopher, Sydney, Victoria i Robin koji su joj zajedno podarili desetoro unučadi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene