Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Martha Mason, koja je desetljećima živjela u tzv. željeznim plućima te je 2003. godine objavila i knjigu u kojoj je opisala svoj život, umrla je u dobi od 71 godine, objavila je njezina prijateljica Mary Dalton.


Martha Mason u željeznom  je cilindru provela više od 60 godina. U njega je smještena nakon što je još kao mala oboljela od dječje paralize i ostala nepokretna od vrata nadolje. Unatoč teškom životu u željeznoj komori, Martha nije gubila snagu duha ni optimizam. 'Sretna sam sama sa sobom, s onim što jesam i što sam postigla', rekla je 2003. godine u intervjuu povodom izdavanja knijige. 'Ovakav život nikad naravno ne bih izabrala, ali u situaciji u kakvoj sam se našla ovo je najbolje što mogu zamisliti'.  

Vezani članci Olga Carević Umrla ugledna znanstvenica i humanistica dr. Olga Carević Predstava Kako misliš mene nema?! - 1 Dugovječne i popularne predstave vraćaju se u novoj kazališnoj sezoni: Smijeh i zabava su zagarantirani

Martha Mason umrla je u ponedjeljak, no nije objavljeno od čega. Tijekom svog života u metalnoj komori uspjela je završiti i srednju školu i fakultet, i to s visokim uspjehom.