Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravo živila

Umrla najstarija žena na svijetu, nedostajalo joj 9 dana do 115. rođendana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najstarija žena na svijetu, Brazilka Maria Gomes Valentin, umrla je u svojem rodnom selu sa 114 godina i 347 dana, objavio je lokalni tisak.

Gomes je rođena 9. srpnja 1896. u Carangoli, u saveznoj državi Minasu Geraisu, na jugoistoku Brazila, gdje je oduvijek živjela. Od 18. svibnja ove godine nosila je titulu 'najstarije osobe na svijetu' po Guinnessovoj knjizi rekorda.  U nedjelju je primljena u bolnicu zbog upale pluća te potom umrla, objavio je list Globo.

Maria Gomes Valentin izjavila je prije da njezina dugovječnost proistječe iz 'zdrave prehrane' koja uključuje 'čašu vina s vremena na vrijeme'. Udovica od 1946., imala je sina, četiri unučadi, sedam praunučadi i pet prapraunučadi. Najstarija osoba na svijetu sada je Amerikanka Besse Cooper, rođena 26. kolovoza 1896. godine. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu se ni oporavili... Kreće se Irminom rutom: Još jedan uragan sije strah na poharanim Karibima, i nije jedini koji stiže! Slika nije dostupna u 117 godini života Umrla žena koja je živjela u tri stoljeća

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene