Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 119. godini života

Umrla najstarija osoba na svijetu, časna sestra je prije smrti otkrila tajnu dugovječnosti

Sestra Andre
Sestra Andre Foto: Afp
U francuskom gradu Toulonu, u domu za umirovljenike, preminula je u snu 118-godišnja časna sestra Andre, najstarija osoba na svijetu, potvrđeno je Reutersu.

Gerontološka istraživačka grupa priznala je u travnju 2022. godine Lucile Randon kao najstariju osobu na svijetu, i to nakon smrti tada 119-godišnje Japanke Kane Tanake.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naslijedila ju 118-godišnjakinja Preminula najstarija osoba na svijetu: Japanka Kane Tanaka bila je rođena davne 1903. godine

Lucile Randon uzela je ime sestra Andre 1944. godine kada je pristupila katoličkom dobrotvornom redu. Rođena je 11. veljače 1904. godine, a tijekom 2022. bila je pozitivna na koronavirus, ali je preživjela.

Sestra Andre Sestra Andre (Foto: Afp)

Pročitajte i ovo Kralj Charles III. - 4 S tri godine postao nasljednik Životni put novoga kralja: Pamti se njegova izjava o zaljubljenosti, ali i reakcija na pitanje novinara kako se osjeća

"Kažu da rad ubija, a meni je rad cijelo vrijeme pomagao da živim. Radila sam do svoje 108. godine", izjavila je sestra Andre u razgovoru za medije prošle godine kada je službeno proglašena najstarijom osobom na svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene