Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepoznati lopovi uspjeli su ovog tjedna ukrasti mine iz minskog polja otkrivenog kod Uskoplja u Bosni i Hercegovini bez obzira na rizik kojemu su bili izloženi, piše u srijedu sarajevski 'Dnevni avaz"'


Bizarna krađa dogodila se kod sela Vrse u okolici Uskoplja gdje su pirotehničari tvrtke "Mrud" iz Ljubuškog čistili teren od mina što su tamo postavljene tijekom proteklog rata. Pirotehničari su nakon dva dana opreznog rada u neobilježenom minskom polju pronašli jednu protupješačku minu i neeksplodiranu granatu za ručni bacač. 'Sve smo to locirali i obilježili te čekali dolazak osobe ovlašene za uništavanje. U nedjelju je dolazio inspektor, sve fotografirao i napravio zabilješku a u ponedjeljak ujutro kada je došao stručnjak za uništavanje neeksplodiranih naprava, njih više nije bilo', pojasnio je interni kontrolor 'Mruda' Nijaz Džafo.

Vezani članci Slika nije dostupna Bjegunci sletjeli u minsko polje Slika nije dostupna Liječnik i mještani prošli kroz minsko polje da spase mladića na kojeg je palo stablo!

Začuđeni kontrolor drži kako je netko, prateći traku kojom je označeno opasno područje, ušao u minsko polje i pokupio opasne naprave. 'U mojoj desetogodišnjoj praksi pirotehničara nikada za ovakvo što nisam čuo', kazao je Džafo. On ipak upozorava kako cijela stvar uopće nije bezazlena jer obje eksplozivne naprave mogu biti uporabljene i za terorizam. Stoga drži da krađu nisu počinila djeca niti je to učinio netko iz obijesti. Iz policije su potvrdili kako su informirani o cijelom slučaju te da su obavili očevid i poveli istragu no lopovi još uvijek nisu pronađeni. (Hian)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju