Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio na društvenim mrežama

Zelenski zahvalio zastupnicima u Saboru na izglasanoj deklaraciji: "Svijet se nikada neće pomiriti sa zločinima Kremlja"

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski Foto: Afp
Hrvatski sabor u srijedu je jednoglasno izglasao Deklaraciju o priznavanju Gladomora (Holodomora) 1932.-1933. godine genocidom nad ukrajinskim narodom.

Zastupnici u Saboru u srijedu su jednoglasno izglasali Deklaraciju o priznavanju Gladomora (Holodomora) 1932.-1933. godine genocidom nad ukrajinskim narodom. Glasanje o Deklaraciji pratio je sa saborske galerije veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Vasilj Kirilič.

Deklaracijom Hrvatski sabor priznaje Holodomor kao zločin nad ukrajinskim narodom, zbog prisilno izazvane gladi koju je smišljeno i organizirano proveo komunistički staljinistički režim u Ukrajini u razdoblju 1932-1933. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija U jeku ruskih napada Litva za Ukrajinu kupuje dva sustava ptotuzračne obrane

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković podsjetio je da je danas također Dan Ustava Ukrajine čestitajući Ukrajincima taj praznik.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zahvalio se zastupnicima na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo Prizor nakon napada Brutalni napad VIDEO Ruska raketa pogodila restoran u centru grada: Među poginulima i dijete, a broj ranjenih samo raste

"Sabor Republike Hrvatske donio je Deklaraciju o priznavanju Holodomora 1932.-1933. genocidom nad ukrajinskim narodom. Zahvalan sam Republici Hrvatskoj na ovom povijesnom glasovanju. Svijet se nikada neće pomiriti sa zločinima Kremlja – ni prošlim ni sadašnjim", napisao je na Twitteru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene