Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naljutio moćnike?

Ukrajinski novinar mučen do smrti i ostavljen u šumi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon što je otet, policija je u šumi 120 km od Kijeva pronašla tijelo ukrajinskog novinara Vasila Sergijenka. Na tijelu se jasno vide i tragovi mučenja.

Vasil Sergijenko, novinar i aktivist nacionalističke ukrajinske stranke Svoboda (Sloboda) pronađen je mrtav i s tragovima mučenja, dan pošto je bio otet, objavila je u nedjelju stranka.

Pročitajte i ovo Poljski borbeni avioni dramatična situacija Borbene avione podigli Poljska i NATO: Veliki ruski napad na Ukrajinu, odjekuju eksplozije i uz granicu Ilustracija u okolici Sirača U šumi poginuo otac troje djece: "Došao sam tamo i vidio da je pod stablom"

Sergijenka su u petak iz njegova doma odvela trojica muškaraca, a njegovo je tijelo pronađeno u subotu u šumi blizu sela u središnjem dijelu zemlje, 120 kilometara jugoistočno od Kijeva. Tijelo pokazuje "tragove mučenja", ozljede nožem i ozljede lubanje, navodi Svoboda.

Kijev: 'Ima tek ogrebotine po licu, priča o otmici je lažna!'

Dodaje da je Sergijenko nedavno primio prijetnje i da bi njegova smrt mogla biti povezana s člancima u kojima je pisao protiv moćnog poslovnog čovjeka iz regije, čije ime stranka ne navodi.

Sergijenko je bio aktivan član Svobode i sudjelovao je u proeuropskim prosvjedima u Kijevu koji su završili svrgavanjem proruskog režima krajem veljače.

Stranka Svoboda zastupljena je u parlamentu i članica je vladajuće koalicije, a njezin je predsjednik u prošlosti bio prozivan zbog antisemitskih izjava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene