Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potres mozga, masnice...

Ukrajinska novinarka pretučena u Kijevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinsku oporbenu aktivistkinju i novinarku, poznatu po istragama korupcije među visokim državnim dužnosnicima, pretukli su nepoznati napadači u srijedu u Kijevu.

Tatjana Črnovol (34) napadnuta je nekoliko sati nakon što je objavljen njezin članak o imovini najviših državnih dužnosnika, javljaju ukrajinski mediji.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Črnovol, koja je držala govore na posljednjim prosvjedima protiv vlade, rekla je policiji da je nedugo nakon ponoći njezin automobil zaustavilo jedno vozilo iz kojega su izašli nepoznati muškarci i razbili stražnje staklo njezina automobila.

'Nakon toga su je izvukli iz automobila, pretukli je i ostavili u jarku', priopćila je policija. Novine na internetu Ukrainska Pravda objavile su da joj je slomljen nos te da je zadobila potres mozga i brojne masnice.

Putin: Ne pomažemo Ukrajini da bi je udaljili od EU

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič pozvao je policiju da pronađe počinitelje napada na Črnovol, priopćio je njegov ured. 'Ukrajinski predsjednik oštro je osudio to nasilje i istaknuo... da počinitelji moraju biti otkriveni i izvedeni pred lice pravde', navodi se u priopćenju.

Oko tisuću ljudi okupilo se ispred ministarstva unutarnjih poslova i traže ostavku ministra Vitalija Zaharčenka zbog napada na novinarku. Predsjednik parlamenta Vladimir Ribak pozvao je Zaharčenka da što prije istraži slučaj pretučene novinarke, a potpredsjednica vlade Raisa Bogatireva najavila je da će posjetiti Črnovol u bolnici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene