Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko 70 umrlih dosad

Prijeti smrtonosna epidemija upale pluća!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapadni dio Ukrajine pogodila je ozbiljna epidemija dosad nepoznate gripe, za koju liječnici jedino tvrde da je nekakva vrsta virusne upale pluća. Za razliku od nove gripe, smrtnost kod ove ukrajinske, znatno je dramatičnija i dosad je umrlo preko 70 osoba.

Liječnici savjetuju građanima regije Ternopil, koju je misteriozna gripa najviše pogodila, da ostanu u kućama i koriste preventivne lijekove. Ukrajinski mediji prenose kako su se na ulicama grada Lviva mogli vidjeti građani sa zaštitnim maskama, a škole i vrtići u tom gradu zatvoreni su do daljnjeg. Gradsko vijeće sazvalo je izvanrednu sjednicu, kako bi odlučilo kako će dalje postupiti u vezi s mogućom epidemijom, s kojom su suočeni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Gripa - 4 EPIDEMIOLOZI UPOZORAVAJU Vratio se pomalo zaboravljeni virus, i to na velika vrata: Najveći broj oboljelih je među djecom

Izvještaji vlasti o širenju epidemije i preventivnim mjerama, slabi su te građane ternopil regije tjeraju u paniku. Vlasti jedino napominju kako je situacija vrlo ozbiljan, usporedno s porastom broja umrlih, od nepoznate upale pluća. 'Sve u svemu 262 pacijenta zaprimljena su u bolnice, od kojih se 16 nalazi u ozbiljnom stanju. U ruralnim područjima umiru djeca, a samo u regiji Ternopil, dosad je umrlo 70 osoba', rekao je ukrajinskim medijima šef liječnike službe Bohdan Onyskiv.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene