Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija je pripojila Krim unatoč ukrajinskim prosvjedima i prijetnjama Zapada. Zato su Ukrajinske odlučile pokušati s nečim drugačijim - pozivaju na uskraćivanje seksa Rusima.


Sankcije i diplomacija nisu uspjeli, pa zašto ne dati priliku nečem novome? Grupa Ukrajinki odlučila se na drugačiji pristup nakon što pokušaji Zapada niti ukrajinski prosvjedi nisu zaustavili Rusiju u pripajanju Krima. Pokrenule su kampanju koja za cilj ima uskraćivanje seksa ruskim muškarcima. Za potrebe kampanje na majice su isprintale natpis 'Nemojte dati Rusima'.

Kijev: Raste opasnost od rata Ukrajine i Rusije

Vezani članci Rusija se još uvijek bori s velikim šumskim požarima na istoku	 - 5 VIDEO Upravo gore najgori požari u najvećoj zemlji svijeta: "Samo kiša ondje može pomoći..." Koronavirus u Rusiji, ilustracija Situacija sve gora: U Rusiji pao rekord u dnevnom broju umrlih od korone

Prodaju ih putem Facebooka, a prihod će donirati ukrajinskoj vojsci. Taktika uskraćivanja seksa koristila se i u antičkoj Grčkoj gdje su se žene okretale čednosti dok muškarci ne bi prestali ratovati i počeli pregovarati. U moderno doba sličnih akcija bilo je u Keniji i Liberiji.  Ukrajinska kapmanja postala je viralna i, očekivano, naišla na izrugivanje ruskih korisnika, piše Time.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook