Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traga se za glavama

Ukrajina: Pronađena dekapitirana tijela suca i njegove obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obezglavljena tijela ukrajinskog suca, međunarodno poznatog kao kolekcionara antikviteta, njegove supruge, sina i njegove djevojke pronađena su u sučevom stanu u gradu Harkovu, priopćila je policija.

Ministar unutarnjih poslova Vitalij Zaharčenko je kazao da je iz stana 58-godišnjeg Volodimira Trofimova, kolekcionara rijetkih kovanica, vojnih odlikovanja i kineskih figurica, odneseno nekoliko vrijednih stvari. U priopćenju ministarstva unutarnjih poslova piše da je 'zločin pomno i unaprijed isplaniran'. Trofimov se kao okružni sudac uglavnom bavio slučajevima alimentacije, manjih krađa i utjerivanja dugova.

Kako piše dnevni list Segodnja, brava na njegovu stanu u zgradi iz sovjetske ere je netaknuta. Policija i dalje traga za glavama četvero ubijenih. Ukrajina ima stopu ubojstava od 5,2 na 100.000 ljudi, Rusija 10,2 a Poljska 1,1. Ovakva ubojstva, koja su u stvari egzekucije, inače su vrlo rijetka.

Pročitajte i ovo Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno" Ivan Bulj izišao iz zatvora Ubojica na slobodi Ivan Bulj, koji je prije 22 godine ubio 17-godišnju Anđelu, izišao iz zatvora: "Nevin sam. Svakako ću se vratiti u Sinj''

>> U Meksiku pronađeno devet obezglavljenih tijela

Najpoznatiji slučaj takve egzekucije je ubojstvo istraživačkog novinara Georgija Gongadzea iz 2000., kada je njegovo obezglavljeno tijelo pronađeno u šumi ubrzo nakon otmice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene