Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri ozlijeđene osobe

FOTO/VIDEO Novi ruski napadi na Odesu izazvali požare: Krhotine projektila pale na studentski dom

Aktualno Galerija Požari u Odesi - 1 Požari u Odesi - 1 Foto: AFP PHOTO /HANDOUT / UKRAINIAN EMERGENCY SERVICE Požari u Odesi - 2 Požari u Odesi - 2 Foto: AFP PHOTO /HANDOUT / UKRAINIAN EMERGENCY SERVICE Požari u Odesi - 3 Požari u Odesi - 3 Foto: AFP PHOTO /HANDOUT / UKRAINIAN EMERGENCY SERVICE +0 Požari u Odesi - 4 Galerija 1/4 >>
Ukrajina je u ponedjeljak osudila ono što je nazvala provokativnim ruskim akcijama, dan nakon što je ruski ratni brod ispalio hice upozorenja na teretni brod u Crnom moru.

Ukrajina osudila ruske akcije na Crnom moru i izvijestila da je u novom napadu na Odesu ozlijeđeno je troje ljudi

"Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine oštro osuđuje provokativne akcije koje je Ruska Federacija izvela 13. kolovoza u Crnom moru u vezi s turskim brodom za suhi teret 'Sukru Okan' koji je bio na putu za luku Izmail", navodi se u priopćenju ministarstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija bit će i prosvjed Žrtva pomahnitalog bodibildera danas će biti pokopana, a Nizamina obitelj objavila je jedinu želju

"Ruska mornarica grubo je prekršila Povelju UN-a, UN-ovu Konvenciju o pravu mora i druge norme međunarodnog prava. Ove radnje primjer su ruske namjerne politike ugrožavanja slobode plovidbe i sigurnosti komercijalnog brodarstva u Crnom moru."

Novi napadi na Odesu 

Najmanje tri osobe ranjene su u dva vala napada ruskih bespilotnih letjelica i raketa tijekom noći na lučki grad Odesu, rekli su dužnosnici i vojska u ukrajinskoj regiji na Crnom moru rano u ponedjeljak.

"Kao rezultat neprijateljskog napada u Odesi, izbilo je nekoliko požara zbog pada fragmenata rakete", rekao je guverner Oleh Kiper u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

"Udarni val razbio je prozore na zgradama."

Pročitajte i ovo Grand Canyon teško je ozlijeđen Čudo u nacionalnom parku, dječak preživio pad s 30 metara: "Ne sjećam se ničega"

Zapovjedništvo ukrajinskih oružanih snaga na jugu priopćilo je da su njegove snage protuzračne obrane uništile svih 15 bespilotnih letjelica i osam projektila tipa Kalibr koje je Rusija lansirala na luku.

 

 

Studentski dom i supermarket oštećeni su padom krhotina projektila, objavilo je zapovjedništvo na društvenim mrežama.

Odesa, najveća ukrajinska luka i pomorska baza, više je puta napadnuta projektilima i bespilotnim letjelicama nakon što se Rusija povukla iz sporazuma koji je dopuštao isporuke žita iz ukrajinskih luka u srpnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene