Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbio pružiti otpor

Ukrajina optužila za izdaju šefa mornarice koji se predao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajina je u nedjelju pokrenula proces za izdaju protiv čelnika svoje mornarice koji je predao svoj stožer u nedjelju u krimskoj luci Sevastopolj drugi dan nakon što je imenovan na dužnost.

Glavni zapovjednik ukrajinske mornarice admiral Denis Berezovski je rekao u nedjelju na konferenciji za novinare u glavnom stožeru ruske flote Sevastopolja da priseže na vjernost proruskim vlastima Krima. Ruske snage zauzele su Krim i pozvale tamošnje ukrajinske snage da polože oružje.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

'Prisežem stanovnicima autonomne republike Krim. Prisežem da ću se pokorovati naredbama vrhovnog zapovjednika autonomne republike Krim', rekao je. Proruski premijer Krima Sergej Aksjonov je pozdravio 'povijesni događaj' i naglasio da se admiral Berezovski pristaje pokoriti naredbama legitimnih vlasti poluotoka. No, na to vlasti u Kijevu gledaju sasvim drugačije.

Ukrajina proglasila mobilizaciju, Putin ne popušta

'Tijekom blokade središnjeg stožera mornarice od strane ruskih snaga on je odbio pružiti otpor i položio je oružje', rekla je Viktoria Sjumar, zamjenica tajnika ukrajinskog Vijeća sigurnosti. 'Ured državnog odvjetnika otvorio je kazneni proces protiv Denisa Berezovskog prema članku 111: izdaji države', rekla je ona. Drugi admiral Serhij Hajduk postavljen je za zapovjednika mornarice.

Vršitelj dužnosti ukrajinskog predsjednika Oleksander Turčinov je u petak imenovao admirala Berezovskog na čelo ukrajinske mornarice. Rusofoni poluotok na jugu Ukrajine, Krim je regija koja se najradikalnije suprostavlja novim vlastima u Kijevu nakon svrgavanja predsjednika Viktora Janukoviča. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene