Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dali su jamstva

Ukrajina neće napadati Rusiju američkim raketama: "Ukrajina vodi obrambeni rat"

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski Foto: Afp
Ukrajina ne planira koristiti višestruke raketne sustave koje je dobila od SAD-a kako bi napadala ciljeve u Rusiji, rekao je u petak savjetnik predsjednika Mihajlo Podoljak.

"Ukrajina vodi obrambeni rat i ne planira koristiti MLRS za napade na objekte u Rusiji", rekao je Mihajlo Podoljak u objavi na Twitteru. "Naši partneri znaju gdje se koristi njihovo oružje".

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

Američki državni tajnik Antony Blinken rekao je u srijedu da je Ukrajina obećala Sjedinjenim Državama da neće koristiti napredne američke raketne sustave da napada ruski teritorij.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković - 2 na kongresu epp-a Plenković: "Ukrajina zaslužuje status kandidata za Europsku uniju"

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini 96. dan rata Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel objavio da je postignut dogovor o zabrani uvoza ruske nafte u EU

Pomoć vrijedna 700 milijuna dolara

Predsjednik SAD-a Joe Biden pristao je Ukrajini poslati precizne raketne sustave velikog dometa u sklopu 700 milijuna dolara vrijednog paketa vojne pomoći.

„Ukrajinci su nam dali jamstva da neće koristiti te sustave za ciljeve unutar ruskog teritorija“, rekao je Blinken. „Postoji snažno povjerenje između Ukrajine i SAD-a, kao i između drugih saveznika i partnera“.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene