Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Unatoč sporazumu u Ženevi, Ukrajina nastavlja vojnu akciju protiv proruskih separatista


Ukrajinska vojna akcija protiv proruskih separatista na istoku zemlje nastavit će se unatoč četverostranom dogovoru postignutom u Ženevi, objavili su u petak dužnosnici ukrajinskih službi sigurnosti.

Vezani članci Volodimir Zelenskij (Foto: AFP) Zelenskij prisegnuo za predsjednika Ukrajine, odmah raspustio parlament i raspisao prijevremene izbore Heiko Maas i Mykola Lazarenko (Foto: AFP) Njemačka poziva Rusiju u Ukrajinu na smanjivanje napetosti: Traži se puštanje triju ukrajinskih brodova

'Protuteroristička akcija još traje, a koliko to će ovisiti o tome koliko dugo teroristi ostanu u našoj zemlji', rekla je novinarima Marina Ostapenko, glasnonovornica Službe državne sigurnosti.

Ženeva: Počeli pregovori o Ukrajini

Sporazum u Ženevi, koji su postigli SAD, EU, Ukrajina i Rusija predviđa razoružanje ilegalnih naoružanih skupina. Sve ilegalne oružane skupine moraju se razoružati, sve ilegalno zauzete zgrade moraju biti vraćene, sve ulice, trgovi i druga javna mjesta u ukrajinskim gradovima moraju biti oslobođeni, stoji u dokumentu.

Nadzorna misija Organizacije europsku sigurnost i suradnju (OESS) će biti zadužena pomoći ukrajinskim vlastima da pokrenu te mjere. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook