Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni separatisti

Ukrajina: Jutro počelo protuterorističkom akcijom u Harkivu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov je objavio u utorak ujutro da je u tijeku protuteroristička operacija u Harkivu i da je uhićeno oko 70 'separatista'.

Na svojoj Facebook stranici Avakov je napisao: 'Pokrenuta je protuteroristička operacija. Blokirano je središta grada i postaje podzemne željeznice. Ne brinite, kad završimo otvorit ćemo ih opet'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavljen sukob Nema povlačenja teškog oružja u Ukrajini Slika nije dostupna Ukrajinski ministar: 'Ukrajina poštuje primirje, ali zemlja je u posljednja 24 sata doživjela 112 napada'

Agencija Interfax Ukrajina prenosi priopćenje ministarstva unutarnjih poslova koje je objavilo da su uhićeni osumnjičeni za 'ilegalnu aktivnost povezanu sa separatizmom, organiziranjem masovnih nereda i ugrožavanjem ljudskog zdravlja'. Nisu poznate nikakve dodatne pojedinosti o ovoj akciji.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u međuvremenu je pozvalo vlasti u Kijevu da zaustave slanje vojnika u istočni dio Ukrajine gdje su, tvrdi Moskva, poslani da uguše 'protuvladine prosvjede'.

Proruski prosvjednici u Donjecku proglasili 'narodnu republiku'!

'Pozivamo na hitno zaustavljanje vojnih priprema koje bi mogle voditi izbijanju građanskog rata', navodi se u priopćenju ruskog ministarstva.

U nedjelju su proruski prosvjednici, zagovornici pripajanja Rusiji, zauzeli zgrade lokalne vlade u Donjecku i Harkivu, na istoku Ukrajine u kojoj živi značajna ruska manjina.

Proruski aktivisti koji su zauzeli urede regionalne uprave u Donjecku u istočnoj Ukrajini objavili su u ponedjeljak dokument nazvan deklaracijom neovisnosti regije Donjecka, Avakov je u ponedjeljak objavio da je zgrada regionalne administracije u Harkivu očišćena od separatističkih prosvjednika. On je optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina da stoji iza separatističkih nereda i obećao je da će oni biti stavljeni pod kontrolu bez primjene nasilja. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene