Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uklanja se Lenjinov mauzolej s Crvenog trga?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusi bi trebali maknuti balzamirano tijelo revolucionara Vladimira Lenjina s moskovskog Crvenog trga i pokopati ga, kako bi se na taj način zatvorilo burno poglavlje ruske povijesti, priopćio je izvor u Kremlju.

"Tek smo se odmaknuli od revolucija, burnih političkih prevrata, zemlja želi normalno živjeti, raditi i biti bogata", kazao je za Rosiskaju Gazetu Vladimir Kožin, dužnosnik Kremlja zadužen za njegovu imovinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nitko ne zna što je VIDEO: NLO nad Kremljem uzbunio Rusiju Slika nije dostupna Zabava iz vremena komunizma Otvoreno klizalište na moskovskom Crvenom trgu

"Glupost je imati nekropolu u središtu grada", objasnio je Kožin i dodao da bi se o uklanjanju Lenjina trebao raspisati nacionalni referendum.

Prvi post-sovjetski predsjednik Rusije Boris Jeljcin zalagao se za uklanjanje Lenjinovog mauzoleja s Crvenog trga, no snažan utjecaj komunista ga je u tome spriječio.

Lenjin je u studenom 1917. predvodio boljševičku revoluciju koja je u tadašnjem SSSR-u zacementirala komunističku vladavinu sljedeće 74 godine. Liječnici su balzamirali njegovo tijelo nakon smrti 1924. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene