Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakav bolesnik

Uhodio je 18 godina kroz 6 država jer nije htjela na drugi spoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna Njujorčanka je proživjela 18 godina terora jer je nakon nevine šetnje Central Parkom odbila drugi spoj.

'Bila sam prestravljena', kazala je 45-godišnja Linda Arnaud nakon što je Moses Shepard prošli tjedan napokon osuđen zbog uhođenja, piše New York Post.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga Slika nije dostupna Teror psihičkog bolesnika? NOVI NAPAD Splitom već mjesecima hara muškarac koji napada žene

Njihov prvi i jedini spoj bila je nevina šetnja njujorskim Central Parkom. No, kada je odbila njegovu ponudu za novi spoj Shepardu se pomutila pamet i tada je započela njezina noćna mora koja je trajala punih 18 godina - bezuspješno mu je pokušavala pobjeći diljem SAD-a.

'Pojavio bi se ispred mene u školi u kojoj sam radila, na stanici u podzemnoj željeznici, pa čak i u mom stanu. Pratio me po cijelom New Yorku', ispričala je prestravljena učiteljica.

Gotovo dva desetljeća je zbog njega selila - u Novi Meksiko, Arizonu, Kaliforniju, Connecticut... Svaki put u nadi da je to posljednji put da mora otići. No, on bi je uvijek pronalazio, svakodnevno bombardirao telefonskim pozivima, emailovima, pismima, CD-ima i pornografijom. 

Napokon, 2010. godine, dok je živjela u Connecticutu, Shepard joj je poslao pismo u kojem joj je prijetio smrću.

'Napisao je 'Dolazim po tebe'. I tada sam se zaista zabrinula za svoj život', kazala je 45-godišnjakinja.

Policija je zatražila nalog za uhićenje i alarmirala FBI. Shepard je napokon uhićen u svibnju 2010. a prošli tjedan ga je porota osudila na maksimalnih 5 godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene