Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Specijalizirani za luksuzne zlatarne

Uhićen Mitar Marjanović, 'mozak' bande 'Pink panther'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Rimu je uhićen 60-godišnji Mitar Marjanović, jedan od 'mozgova' bande 'Pink panter', poznate po spektakularnim pljačkama luksuznih zlatarni diljem svijeta.

Marjanović je uhićen jučer zahvaljujući nemaru njegovih suradnika, odnosno zahvaljujući otiscima prstiju pronađenim na unutrašnjoj strani vreće korištene u pljački, a koja je ostavljena u trgovini zajedno sa lisicama kojima su vezali prodavačice. Talijanski mediji ga nazivaju 'serbo-montenegrino' ne precizirajući njegovo porijeklo, piše Blic.

Pročitajte i ovo Ilustracija ukrali više stotina eura Dolijali maloljetni napadači iz centra Zagreba: Lovili druge maloljetnike i krali im novac Pljačka draguljarnice (Foto: AFP) "Pink Panther" modus operandi Vjerovali da su na sigurnom, ali ih je izdalo nekoliko kapi krvi: 15 godina nakon velike pljačke u Francuskoj pronađeni srpski lopovi

>> 'Pink Pantheri' u tri minute ukrali 700.000 eura vrijedne satove

Marjanović je, prema pisanju talijanskih medija, 1. veljače sudjelovao u pljački zlatarne 'Roberto Coin' u centru Rima. On je, pretpostavlja talijanska policija, bio mozak ove akcije. Krađa 'teška' 1,5 milijuna eura obavljena je usred dana. Kradljivci su bili lijepo odjeveni i pravili se da su klijenti dok je Marjanović vani čuvao stražu. Posao su obavili bez rukavica i otkrivenog lica. 

Dvojica Marjanovićevih suradnika, još nepoznatih policiji, imali su još jedan 'gaf'. Nakon krađe pobjegli su na skuteru, sudarajući se s jednim taksi vozilom. Tijekom tog incidenta, dio plojena iz jedne vreće im je ispao na cestu.

Marjanović je uhićen u stanu u kojem je boravio, na periferiji Rima. Talijanski mediji pišu da su članovi organizacije 'Pink panther' bivši jugoslavenski vojnici iz Srbije i Crne Gore te da su specijalizirani za spektakularne krađe u luksuznim zlatarnama diljem svijeta. Za oko 10 godina 'aktivnosti' ukrali su stvari u protuvrijednosti od oko 200 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene