Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imali lažne dokumente

Uhićeno troje Roma pod sumnjom za otmicu djeteta u Grčkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Troje Roma uhićeno je u srijedu na grčkom otoku Lesbosu pod sumnjom da su oteli dijete koje su pokušali upisati u maticu rođenih, doznaje se od policijskog izvora.

Uhićeni su pedesetjednogodišnjakinja, njezin dvadesetjednogodišnji sin i devetnaestogodišnjakinja. Dijete je staro dva i pol mjeseca, rekao je za AFP Panagiotis Kordonuris, policijski načelnik za pokrajinu Sjeverni Egej.

'Uhićeni su dok su u općini upisivali dijete s lažnim dokumentima' u Mitileni, prijestolnici otoka.

Nakon prošlotjednog pronalaska Marije, djevojčice nepoznata identiteta, u romskom naselju u središtu Grčke, upravne službe su na oprezu pa su troje odraslih pitali o podrijetlu djeteta, dodao je taj izvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug"

>>VIDEO Američki par tvrdi: Maria je možda naša kći!

Po istom izvoru, ovi su priznali da dijete nije njihovo: "Rekli su da im je dijete koncem srpnja dala jedna Romkinja" ispred bolnice u Laiku, u središtu Atene.

'Kod sebe su imali papire u kojima je bilo navedeno da je dijete rođeno u bolnici svete Olge u Nea Ioniji', u predgrađu grčke prijestolnice.

Troje osumnjičenih je u četvrtak privedeno državnom odvjetniku, rekao je policijski časnik.

Slučaj malene Marije koji je jako odjeknuo u javnosti nagnao je grčke vlasti da pojačaju kontrole u zemlji gdje su propisi o usvajanju djece i o upisu u matične knjige rođenih na meti kritika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene