Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA AKCIJA MUP-A SRBIJE

Carinici švercali cigarete i oštetili proračun za 11,5 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska policija uhitila je 16 carinskih službenika i odgovornu osobu jedne tvrtke koje sumnjiče da su proračun oštetili za više od 11,5 milijuna eura.

Policija sumnja da su zaposlenici carine gotovo godinu dana, od listopada 2015. do rujna 2016., uzvezenu robu, ponajprije cigarete, fiktivno razduživali za navodne potrebe veleposlanstava i međunarodnih organizacija u Srbiji, priopćio je Nebojša Stefanović, ministar unutarnjih poslova Srbije, prenose srpski mediji. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pratili ga protivnici? Srpski ministar unutarnjih poslova tvrdi da su Vučića prisluškivali 13 godina Slika nije dostupna kazneno ga prijavili Srbijanska oporba: "Ministar i vicepremijer Stefanović lažirao je diplomu"

Carinici su primili nekompletnu, nepravilnu i falsificiranu dokumentaciju na osnovu koje su omogućili oslobađanje od carine, poreza i trošarina, čime su tom poduzeću omogućili utaju poreza od 1,58 milijuna eura

Osim 16 carinika, policija je privela i odgovornu osobu iz poduzeća "Koko šoping". Osumnjičeni su fiktivno razdužili 832.923 šteka cigareta, parfeme i drugu robu, a potom su je prodavali na crnom tržištu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene