Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićeno 10 osoba zbog ubojstva novinarke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko pravosuđe uhitilo je 10 osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u ubojstvu novinarke 48-godišnje Ana Politkovskaje. Uskoro će tužiteljstvo podignuti optužnice protiv osumnjičenih.

'Napravili smo ozbiljan napredak u ovom slučaju', objavio je glavni tužitelj Jurij Šajka. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počelo iznošenje dokaza Iza ubojstva novinarke stoji ruski političar Razman Kadirov? Slika nije dostupna Otvoreno za javnost Počelo suđenje za umorstvo Politkovskaje

'Uhićeno je 10 osoba, i uskoro će protiv njih biti podignute optužnice za taj ozbiljan zločin', dodao je.

Novinarka Ana Politkovskaja ubijena je prošlog listopada pred svojim stanom u Moskvi. 

Politkovskaja je bila oštra kritičarka ruskog predsjednika Vladimira Putina, a nakon njezina ubojstva usljedio je val međunarodnih osuda i zabrinutosti za slobodu tiska u Rusiji. 

Nekoliko dana prije smrti Politkovskaja, suradnica lista Novaja Gazeta, završila je istragu o mučenjima u Čečeniji koja je trebala biti objavljena 9. listopada. naknadno je njezin nedovršeni članak ipak objavljen. 

'Ubojstvo ruske novinarke Ane Politkovskaje je 'političko ubojstvo', osveta', ocijenio je nekoliko dana nakon ubojstva bivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov. On je vjerovao kako je poznatu novinarku netko pokušao ušutkati upravo u njezinom istraživanju mučenja u Čečeniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene