Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča policijskih operativaca

'Uhićenje Luke Bojovića nije ugasilo zemunski klan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepuna dva mjeseca nakon uhićenja najtraženijeg srbijanskog bjegunca i vođe zemunskog klana Luke Bojovića, policijski operativci tvrde kako zloglasni klan još nije ugašen.

U intervjuu datom Blicu, petorica pripadnika radne grupe koja je od 2003. godine lovila odbjegle pripadnike zemunskog klana prvi put iznijela je u javnosti detalje potrage za ubojicama premijera Zorana Đinđića, ali i njihovim kolegama iz klana. Potragu je naredio ministar Dušan Mihajlović, a noć nakon Đinđićeva ubojstva operativci su po prvi put saznali o drugom klanu čiji je vođa bio Bojović i to zahvaljujući njegovoj vojnoj knjižici koja je pronađena u kući Milorada Ulemeka Legije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka visokog suda Španjolci će izručiti člana Zemunskog klana Luku Bojovića Srbiji Slika nije dostupna Likvidacija u centru Beograd: Ubijen brat vođe zemunskog klana

>> Zemunci pojeli gulaš od Jurišićeve prostate i penisa

'Tada smo otkrili drugi dio klana koji je predvodio Bojović. Danas znamo i da postoji treći', potvrdili su operativci. Pripadnici MUP-a Srbije objasnili su kako su Bojović i Ilija Novković iz zemlje pobjegli u kolovozu 2003. godine. Bilo je to nakon akcije 'Sablja' kada se specijalnim postrojbama prvi puta ukazala prilika za lociranjem zemunaca. Operativci su tada nadgledali tajni sastanak njihovih supruga, no pripadnici BIA-e su napravili 'grešku' pa su zemunci uočili opasnost i napustili zemlju.

Tada je uslijedilo dugogodišnje praćenje kretanja njihovih supruga, kumova i suradnika kao i putovnica koje su pribavljali. No nisu imali konkretne podatke koji bi ubrzali njihova uhićenja. 'Na Bojoviću smo radili nakon radnog vremena. Ostale kolege i naši šefovi nisu znali na čemu radimo. O opasnosti? Svake smo se noći međusobno prebrojavali jesmo li živi', posvjedočili su operativci o opasnosti, ali i tajnosti akcije. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene