Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedam bivših i sadašnjih učenika jedne srednje škole uhićeno je pod optužbom da je jedan od njih umjesto drugih pisao testove za prijem na fakultete za honorar od 2.500 dolara.


U jednom od slučajeva, student Sam Eshaghoff, optužen je da je pisao test umjesto jedne učenice srednje škole Great Neck North, iako besplatno, rekao je tužitelj okruga Nassau u državi New York, a prenose američki mediji.

Eshaghoff se služio lažnim osobnim dokumentima kada je pisao testove za svoje kolege iz razreda između 2009. i početka ove godine, kazao je tužitelj.

Imena još šestero uhićenih, koji su imali 'ugovore' s Eshaghoffom, nisu objavljena jer su maloljetni. Ostaje nepoznato kako je prošao sigurnosnu provjeru kada je pisao test za djevojku.

Eshaghoff, student cijenjenih sveučilišta Emory i Michigan, izjasnio se da nije kriv po optužbama za prijevaru, lažno predstavljanje i krivotvorenje poslovnih podataka.

Oslobođen je uz jamčevinu od 500 dolara, dok su ostali oslobođeni bez jamčevine jer su optuženi samo prekršajno.(Hina)
 

Vezani članci Caroline Flack Otkriveni detalji napada voditeljice na mlađahnog dečka: Pročitala je poruke, a zatim ga udarila lampom u glavu Nina Badrić i Petar Grašo Nina Badrić i Petar Grašo uhvaćeni u šetnji ruku pod ruku ulicama New Yorka: "Slatki ste, uživajte"