Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marokanska policija je uhitila tri osobe osumnjičene za bombaški napad u središtu Marakeša 28. travnja u kojem je poginulo 16 osoba, izvijestila je marokanska službena novinska agencija.


Sva trojica osumnjičenih su Marokanci, izjavilo je marokansko ministarstvo unutarnjih poslova, prenijela je agencija Map. Ministarstvo je reklo da je glavni osumnjičenik 'dobro upućen u džihadističku ideoligiju i pokazuje lojalnost al Kaidi'. Ministarstvo je također reklo da se on ranije pokušavao pridružiti islamističkim militantima u borbama u Čečeniji i Iraku.

Vezani članci Policija u Engleskoj, ilustracija U trgovačkom centru u Engleskoj pred očima djece napadnuti policajci: ''Imao je oštricu i počeo mahati po vratu, glavi, leđima i rukama'' Policija, ilustracija - 2 Troje mladih kralo u riječkom trgovačkom centru pa ozlijedili zaštitara koji ih je pokušao zaustaviti

>> Maroko: U eksploziji u kafiću Marakešu najmanje 15 mrtvih

Osumnjičeni se, reklo je ministarstvo, obukao kao turist kako bi postavio dvije ekplozivne naprave u kavani nad trgom Džamaa el Fna u Marakešu koji je često stranaca, navodi agencija Reuters. Bombe su daljinski detonirane a u ekploziji je smrtno stradalo desetero stranih turista, većinom francuskih državljana, i šestero Marokanaca.

Osumnjičeni su uhićeni u četvrtak u Safiju, 350 kilometara južno od Casablance.