Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravilnosti u financijama

Uhićeni prelat htio je papi dojaviti sumnjive aktivnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nego što je uhićen pod sumnjom da je htio prokrijumčariti gotovinu, katolički prelat Nunzio Scarano tražio je sastanak s papom Franjom i htio ga obavijestiti o nepravilnostima u vatikanskom upravljanju financijama, vidi se iz jednog pravosudnog dokumenta.

Monsignor Nunzio Scarano napisao je pismo papi Franji i iz zatvora i predao dokumente sudu, rekao je izvor izravno upoznat s tim slučajem.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

Scarano je godinama bio viši računovođa u APSA-i, Upravi baštine Apostolske stolice. Odatle mu je i Vatikanska banka bila dostupna i imao je ondje nekoliko računa. Međunarodna financijska zajednica upravo vrši snažan pritisak i na Vatikansku banku da poslovanje učini transparentnijim.

>> Papa pozvao na odabir i poštivanje života

Prema zapisniku koji je Reuters dobio, sa Scaranova saslušanja 8. srpnja u rimskome zatvoru Kraljice nebeske, 61-godišnji svećenik rekao je sucu: 'Nedavno sam tražio audijenciju kod Svetoga Oca jer nisam bio zadovoljan stanjem u APSA-i'.

Isti je izvor rekao i da je Scarano sucima dao dokumente koji navodno pokazuju ono što on smatra neregularnim aktivnostima APSA-e. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene