Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aluzija na pobačaj i eutanaziju

Papa pozvao na odabir i poštivanje života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo pozvao je u nedjelju da se uvijek 'odabere' i 'poštuje' život, na misi pod geslom 'Evanđelje života', gdje se očekivao njegov komentar osjetljivih tema poput pobačaja i eutanazije.

"Često čovjek ne odabere život, ne prihvati 'Evanđelje života', nego dopusti da ga vode ideologije i logike koje postavljaju prepreke životu, koje ga ne poštuju", kazao je Papa u neizravnoj aluziji na te etičke teme.

Pročitajte i ovo Papa Franjo papa Franjo Vatikan objavio najnovije informacije o stanju Pape Ivana Petrović Završen trodnevni posjet Papa u porukama ponovio onu koja je već naljutila Ukrajince: "Želi izdvojiti ruski narod od onoga što radi Putin"

>> Papa priznao: U Vatikanu postoji gay lobi!

Papa je ocijenio da su ti odabiri često "diktirani sebičnošću, interesom, koristoljubljem, moći, užitkom a ne ljubavlju, dobročinstvom spram drugog".

"Rezultat je da se Boga zamjenjuje ljudskim i prolaznim idolima koji nude opijenost trenutkom slobode, ali na kraju nose novo ropstvo i smrt", ocijenio je on.

Papa je pozvao da se kaže "da ljubavi i ne sebičnosti, da životu, a ne smrti, da slobodi a ne robovanju idolima našeg vremena". (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene