Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezdovoljni izbjegličkom politikom

Uhićeni desni radikali koji su planirali napade na lijeve političare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačko državno odvjetništvo u Karlsruheu pokrenulo je istražni postupak protiv dvije osobe iz savezne pokrajine Mecklenburg-Vorpommern zbog sumnje u planiranje terorističkih napada protiv političara s lijevog političkog spektra, priopćeno je u ponedjeljak.

''Obojica osumnjičenih se terete da su planirali napade na političare lijevog spektra koje smatraju odgovornim za ‚promašenu izbjegličku politiku‘ što će, kako su predviđali, uzrokovati osiromašenje državnih blagajni, porast broja napada pa sve do sloma državnog poretka“, stoji u priopćenju Državnog odvjetništva.

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Osumnjičeni, od kojih je jedan policajac, predviđali su „slom društvenog poretka“ koji bi iskoristili za otmicu i ubojstva političara lijevog spektra. Prilikom pretresa u stanu jednog od osumnjičenih pronađena je i lista političara koji bi mogli poslužiti kao žrtve napada.

Osim toga je prilikom pretresa pronađena i veća količina streljiva kao i ilegalnog oružja. Osumnjičeni su uskladištili i veću količinu namirnica za slučaj sloma društvenog poretka.

Obojica se pripisuju desnom političkom spektru.

Kako je priopćilo ministarstvo unutarnjih poslova savezne pokrajine Schwerin, pretresi su izvršeni i u stanovima drugih osoba, među kojima je također jedan policajac, protiv kojih se ne vodi istraga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene