Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantno otkriće

Uhićena trojka koja je mentalno zaostale držala vezane lancima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri osobe s invaliditetom pronađene su vezane lancima za cijevi toplinske mreže u improviziranoj tamnici u jednoj zgradi u Philadelphiji.

Slučaj je policiji prijavio domar koji su slučajno otkrio pothranjene zatočenike, mentalno sve na razini 10-godišnjeg djeteta. Bili su zavezani lancima za cijevi toplinske mreže u podrumu jedne stambene zgrade, javlja AP.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Odluku donio Turudić Hermanovoj majci sud promijenio kaznu: Zbog afere s invalidskim mirovinama neće služiti zatvorsku kaznu, već samo uvjetnu Slika nije dostupna Savjetovao ga - vrač! Strašno: Zazidao djevojku i držao je zatočenu punih 8 mjeseci

Žrtve su 29-godišnja žena i tri muškarca u dobi od 31, 35 i 41 godinu. Bili su izgladnjeli i puni dekubitusa. U tamnici u kojoj su boravili policija je pronašla kantu u koju su urinirali, nekoliko boca vode koje su ležale uokolo i desetke metara lanaca kojima su bili vezivani.  'Ovo je slučaj da ne povjeruješ svojim očima', kazao je zamjenik načelnika Richard Ross. 'Nema riječi kojima se to može opisati. Kad vidite te uvjete u kojima su ti ljudi držani...'.

Policija sumnja kako je troje ljudi, dva muškarca i jedna žena, organiziralo otmicu kako bi uzimali njihovu socijalnu naknadu, no ne isključuju mogućnost kako se radi i o trgovini ljudima. Žrtve su u podrumu u Philadelphiji provele 10-ak dana, no vjeruje se da su zatočene više od godinu dana.

Policija nastoji utvrditi identitet žrtava koje se trenutno nalaze u bolnici i stanje im je stabilno.Dvoje od troje osumnjičenih optuženi su za držanje osoba u zatočeništvu i otmicu. Gregory Thomas i Eddie Wright su zadržani u pritvoru i određena im je jamčevina od 500.000 dolara. 51-godišnja Linda Ann Weston za sada nije uhićena, no Philadelphia Inquirer piše kako je 1981. odslužila 8 godina nakon što je do smrti izgladnila muškarca koji je odbio plaćati alimentaciju za nerođeno dijete njezine sestre.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene