Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri osobe s invaliditetom pronađene su vezane lancima za cijevi toplinske mreže u improviziranoj tamnici u jednoj zgradi u Philadelphiji.


Slučaj je policiji prijavio domar koji su slučajno otkrio pothranjene zatočenike, mentalno sve na razini 10-godišnjeg djeteta. Bili su zavezani lancima za cijevi toplinske mreže u podrumu jedne stambene zgrade, javlja AP.

Vezani članci Prosvjedni ljudski lanac u Baskiji (Foto: AFP) Neobičan prosvjed u Španjolskoj: Baski napravili ljudski lanac dug 202 kilometra Jure Šundov (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Podnio ostavku: Predsjednik splitskog Gradskog vijeća Jure Šundov optužen zbog prijevare

Žrtve su 29-godišnja žena i tri muškarca u dobi od 31, 35 i 41 godinu. Bili su izgladnjeli i puni dekubitusa. U tamnici u kojoj su boravili policija je pronašla kantu u koju su urinirali, nekoliko boca vode koje su ležale uokolo i desetke metara lanaca kojima su bili vezivani.  'Ovo je slučaj da ne povjeruješ svojim očima', kazao je zamjenik načelnika Richard Ross. 'Nema riječi kojima se to može opisati. Kad vidite te uvjete u kojima su ti ljudi držani...'.

Policija sumnja kako je troje ljudi, dva muškarca i jedna žena, organiziralo otmicu kako bi uzimali njihovu socijalnu naknadu, no ne isključuju mogućnost kako se radi i o trgovini ljudima. Žrtve su u podrumu u Philadelphiji provele 10-ak dana, no vjeruje se da su zatočene više od godinu dana.

Policija nastoji utvrditi identitet žrtava koje se trenutno nalaze u bolnici i stanje im je stabilno.Dvoje od troje osumnjičenih optuženi su za držanje osoba u zatočeništvu i otmicu. Gregory Thomas i Eddie Wright su zadržani u pritvoru i određena im je jamčevina od 500.000 dolara. 51-godišnja Linda Ann Weston za sada nije uhićena, no Philadelphia Inquirer piše kako je 1981. odslužila 8 godina nakon što je do smrti izgladnila muškarca koji je odbio plaćati alimentaciju za nerođeno dijete njezine sestre.