Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jasmin Čoloman uhićen je u srijedu pod sumnjom da je tijekom rata ubio najmanje tri hrvatska civila s područja Viteza.


Bivši pripadnik Armije BiH Jasmin Čoloman uhićen je u srijedu pod sumnjom da je tijekom rata ubio najmanje tri hrvatska civila s područja Viteza, potvrdilo je tužiteljstvo koje vodi istragu u tom slučaju.

Vezani članci Sakib Mahmuljin General Armije BiH osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnog zločina, njegov odvjetnik najavio žalbu: "Ova presuda ima puno dubioza koje Sud nije riješio" (Foto: AFP) Ratni zločini u Križančevu Selu: Uhićeno osam Bošnjaka zbog masakra nad Hrvatima 1993.

Čolomana je policija uhitila u Zenici, a tereti ga se da je kao pripadnik Sedme muslimanske brigade Armije BiH odgovoran za ratni zločin u travnju 1993. u mjestu Počulica u općini Vitez.

Edin Džeko osuđen na 12 godina zatvora

U tamošnji društveni dom, gdje su bili zatočeni hrvatski civili, Čoloman je s još jednim pripadnikom Armije BiH pokušao nasilno ući. Čuvar mu je odbio dati ključeve, a Čoloman je potom iz strojnice pucao kroz zatvorena vrata. Pritom je ubio troje zatočenika, a devetoro ranio, među kojima je bilo žena, navode tužitelji.

Čolomana je policija nakon uhićenja predala tužiteljstvu koje će nakon ispitivanja odlučiti hoće li tražiti određivanje pritvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook