Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičen za 15 napada

Uhićen Šveđanin osumnjičen za 'lov na imigrante'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska policija uhitila je 38-godišnjaka koji je osumnjičen za više pucnjava na imigrante.

 Napadač na imigrante je u posljednjih godinu dana umiješan u 15 pucnjava. Najveća pucnjava se dogodila u listopadu prošle godine kada je 8 osoba ozlijeđeno, a jedna djevojka izgubila život. Uz taj napad muškarac se sumnjiči i za sedam pokušaja ubojstava koje je učinio u proteklih godinu dana, donosi CNN.

Pročitajte i ovo Švedska vojska, ilustracija Ključna uloga Mogu li oni riješiti problem Ahilove pete NATO-a? "Mi smo jedna od rijetkih nacija koje se mogu nositi s ovakvim okruženjem" Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra''

>> Švedski 'lovac na imigrante' počinio 15 pucnjava u godinu dana

'Sve napade povezuje činjenica da su bili napravljeni na imigrante. Osumnjičenika smo pratili već neko vrijeme, a pojavile su se neke nove informacije koje su nam omogućile njegovo hapšenje', izjavio je glasnogovornik policije grada Malmo, Borje Sjoholm. Samo hapšenje je, prema riječima policije, proteklo dosta mirno. 'Kontaktirali smo ga u kući gdje živi i on se predao ne želeći praviti nikakve dodatne probleme', istaknuo je Sjoholm. U osumnjičenikovoj kući pronađeno je i oružje za kojeg se sada želi ustvrditi je li povezano s napadima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene