Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen šef Cosa nostre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićen je Salvatore Lo Piccolo (65), šef Cosa nostre, za kojim se traga od 1983. godine. Lo Piccolo je na vrhu sicilijanske mafije nasljedio neprikosnovenog kuma Bernanda Provenzana, uhićenog u travnju 2006. godine.

Policija je upala u seosku kuću u mjestu Carini na Siciliji za vrijeme sastanka vrha mafijaške organizacije. Uhitili su četiri od 30 najtraženijih mafijaša, među kojima i Salvatorea Lo Piccola te njegovog sina Sandra (40) , kao i još dvojicu mafijaških bjegunaca, Andreau Adama i Gasparea Pulizzija. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićen Salvatore Coluccio Talijanska policija uhitila šefa kalabrijske mafije Slika nije dostupna Sicilija: Zbog droge uhićena 2 kandidata za općinsko vijeće Corleonea

Sva četvorica su uhićena u seoskoj kući u Giardinellou. Uhićenje Lo Piccola, koji je smatran novim šefom mafije i zbog kojeg je napisano osam uhidbenih naloga, veliki je uspijeh talijanskih snaga sigurnosti. Istragom je koordinirao tužitelj u Palermu Alfredo Morvillo. 

'Poslije uhićenja Bernarda Provenzana trebalo je uloviti Lo
Piccola i u tome smo uspijeli', izjavio je šef policije u Palermu, Giuseppe Caruso te obznanio kako su već duže vrijeme bili na tragu mafijaških bjegunaca. 

Lo Piccolo, smatran šefom Cosa nostre poslije uhićenja Provenzana 11. travnja 2006., upravo zbog svog položaja unutar kriminalne organizacije ima nadimak 'Il Barone' (barun) . 

Salvatore Lo Piccolo mafijašku je karijeru započeo kao tjelohranitelj i vozač mafijaškog kuma iz San Lorenza, Rosaria Riccobona, koji je zatim ubijen u unutarmafijaškom ratu početkom osamdesetih godina. 

Lo Piccolo se odmah pridružio novim šefovima mafije, corleonesima (iz mjesta Corleonea) najprije Totou Riini pa Provenzanu. Sada su sva trojica u talijanskim zatvorima.

Za njegovim sinom Sandrom policija traga već devet godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene