Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužnica od sedam točaka

Uhićen Roger Stone, dugogodišnji suradnik Donalda Trumpa

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Uhićen je Roger Stone, dugogodišnji suradnik i posebni savjetnik u predizbornoj kampanji američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Policija je izvršila raciju u njegovoj kući u Fort Lauderdaleu na Floridi, javlja CNN. U kuću su mu upali uniformirani i naoružani policajci.

Pročitajte i ovo Kristi Noem Nevjerojatna Moćna političarka objavila mračne tajne: Ustrijelila psa jer joj je pokvario lov pa kozu koja je bila zla i odvratna Generalštab JNA u Beogradu - 3 planovi u Beogradu Objava američkog biznismena odjeknula poput bombe, Srbi su bijesni: "To je spomenik na naše patnje!"

Stone je optužen po sedam točaka optužnice, uključujući jednu točku za ometanje službenog postupka, pet točaka lažne izjave i jednu točku utjecaja na svjedoke.

Dugogodišnji suradnik Donalda Trumpa, Roger Stone optužen je od strane velike porote zbog optužbi koje je podnio specijalni tužitelj Robert Mueller. Mueller vodi istragu o ruskom upletanju u američku predizbornu kampanju 2016. godine.

Stone je bio pod istragom oko potpore Trumpu u predsjedničkoj kampanji 2016., kada je dao naslutiti da ima insajderske informacije prikupljene hakiranjem koje bi mogle osramotiti demokrate, uključujući Trumpovu protukandidatkinju Hillary Clinton.

Tužitelji u optužnici navode da je Stone "primio i poslao brojne mailove i sms poruke u kampanji 2016. u kojima je spominjao Organisation 1, njezina čelnika i da ta organizacija ima hakirane mailove".

U sudskim dokumentima ne navodi se što je Organisation 1, ali odgovara opisu Wikileaksa koji objavljuje tajne informacije iz neimenovanih izvora. Stone je imao tu komunikaciju i u vrijeme kada je o njoj lažno svjedočio, kažu tužitelji.

Također je razgovarao s visokim dužnosnicima Trumpove kampanje o organizaciji i "informacijama koje bi mogla imati koje bi bile štetne za kampanju Hillary Clinton", piše u optužnici.

Ti dužnosnici su ga "kontaktirali i tražili od njega da se raspita o dokumentima koji bi još mogli biti objavljeni", tvrde tužitelji. (MT/Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene