Napad u Haagu (Foto: AFP) - 2
Napad u Haagu (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp

Policija je u Haagu priopćila da je uhitila 35-godišnjeg beskućnika kojega sumnjiče za napad u centru tog grada u petak poslijepodne.


35-godišnji beskućnik osumnjičen je za napad u centru Haaga. U priopćenju policije se navodi da osumnjičeni "nema stalno prebivalište". 

Vezani članci Policija, Njemačka Napad nožem u Njemačkoj: Pet osoba ozlijeđeno, jedna se bori za život Policijski očevid, ilustracija Užas kod Splita: Unuk narkoman usred noći pretukao djeda i nanio mu po život opasne ozljede

U napadu je ozlijeđeno troje maloljetnika, a sve se dogodilo u trgovini Hudson's Bay u Grote Markt, glavnoj trgovačkoj četvrti.

Napad se dogodio u dijelu grada u kojem građani odlaze u shopping i k tome još u vrijeme takozvanog "crnog petka", odnosno na dan popusta. Uhićeni muškarac je podrijetlom s Bliskog Istoka ili Sjeverne Afrike, piše RT.

Osumnjičeni je nakon napada pobjegao, a policija je područje blokirala. Izbodenim maloljetnicima liječnička pomoć je pružena u bolnici, nakon čega su otpušteni kući, priopćila je policija.

Detalja o samom uhićenju i osumnjičenom trenutno nema. Nacionalna televizija NOS izvijestila je nakon napada, pozivajući se na nekoliko izvora, da "trenutačno ništa ne upućuje na terorizam".