Napad u Haagu (Foto: AFP) - 2
Napad u Haagu (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp

Policija je u Haagu priopćila da je uhitila 35-godišnjeg beskućnika kojega sumnjiče za napad u centru tog grada u petak poslijepodne.


35-godišnji beskućnik osumnjičen je za napad u centru Haaga. U priopćenju policije se navodi da osumnjičeni "nema stalno prebivalište". 

Vezani članci Američka policija (Foto: Arhiva/AFP) Užas na Havajima: Starac (70) ubio dvoje policajaca i zapalio stan, dan ranije nožem izbo stanodavku Deni Boneštaj Nakon Mile Kitića, tijekom nastupa napadnut još jedan folk-pjevač i to iz istog razloga

U napadu je ozlijeđeno troje maloljetnika, a sve se dogodilo u trgovini Hudson's Bay u Grote Markt, glavnoj trgovačkoj četvrti.

Napad se dogodio u dijelu grada u kojem građani odlaze u shopping i k tome još u vrijeme takozvanog "crnog petka", odnosno na dan popusta. Uhićeni muškarac je podrijetlom s Bliskog Istoka ili Sjeverne Afrike, piše RT.

Osumnjičeni je nakon napada pobjegao, a policija je područje blokirala. Izbodenim maloljetnicima liječnička pomoć je pružena u bolnici, nakon čega su otpušteni kući, priopćila je policija.

Detalja o samom uhićenju i osumnjičenom trenutno nema. Nacionalna televizija NOS izvijestila je nakon napada, pozivajući se na nekoliko izvora, da "trenutačno ništa ne upućuje na terorizam".