Tri osobe ranjene nožem u napadu u trgovačkoj ulici u Hagu maloljetnici su, a za napadačem se još traga, objavila je nizozemska policija, dok je nacionalna televizija NOS izvijestila je da zasad ništa ne upućuje na to da je riječ o terorističkom napadu.

Galerija


Policija je pokrenula potragu za osumnjičenim nakon napada koji se dogodio u prometnoj ulici u blizini gradskoga središta. Područje je ograđeno, a na mjestu napada su deseci policajaca i hitna pomoć.

Vezani članci Milan Martić (Foto: FRED ERNST / POOL / AFP) Ratni zločinci Martić i Čeleketić osuđeni za raketiranje Zagreba i Karlovca: Martiću sedam, Čeleketiću 20 godina zatvora Ilustracija Manijak uletio u trgovački centar u Oregonu i posjetitelje napao nožem, više osoba ozlijeđeno

Sve su žrtve maloljetnici i pružena im je pomoć u bolnici, nakon čega su otpušteni kući, priopćila je policija. "U ovom trenutku tragamo za napadačem i zasad još nitko nije uhićen", rekla je glasnogovornica Marije Kuiper novinarima.

Nacionalna televizija NOS izvijestila je, pozivajući se na nekoliko izvora, da "trenutačno ništa ne upućuje na terorizam". Kuiper je rekla da policija još nema opis napadača, napomenuvši da je prvo policijsko priopćenje, u kojemu je navedeno da je riječ o muškarcu četrdesetih godina sjevernoafričkoga podrijetla, bilo pogrešno.

"Zasad su sve mogućnosti otvorene", rekla je glasnogovornica. (Hina)