Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je muškarca iz Mostara zbog prijetnji vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću, potvrdila je u utorak Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).


U priopćenju SIPA-e stoji kako je muškarac priveden u ponedjeljak osumnjičen za kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti i izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Vezani članci Kardinal Vinko Puljić (Foto: Dnevnik.hr) Ministar vanjskih poslova RH podržava kardinala Puljića u održavanju mise za žrtve Bleiburga Vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić Vrhbosanski nadbiskup ''u nevjerici" zbog osuda najavljene bleiburške mise: ''Prema svim nevinim žrtvama treba se odnositi s jednakim pijetetom''

Lokalni mediji izvjestili su kako je uhićen H.P. koji je na YouTube-u postavio video snimku u kojoj je prijetio smrću kardinalu Puljiću zbog mise koju je predvodio u sarajevskoj katedrali za žrtve Bleiburga.

Mladić na snimci maše sjekirom i priča o Bleiburgu i ustašama te cijelo vrijeme psuje.

"Trebalo je danas uletjet, zapaliti vas da izgorite u onoj crkvi. Taman ste fino se skupili na jednom mjestu, trebalo vam je fino jednu granatu ubaciti da poginete svi ondje, zapaliti vas s onim flamethrowerom. Sve vas popalit, mamu vam je**m retardiranu, majmuni jedni retardirani, fašisti. Sve balije, ustaše i četnike treba pobiti, nema s vama diskusije", govori mladić duge kose koji je cijelo vrijeme mahao sa sjekirom.

U jednom trenutku muškarac maše sjekirom, simulira napad i govori: "Ovako vas sve treba. Onog Vinka Puljića posred onih žvalja", govori mladić,

Misa je izazvala brojne prijepore u BiH i optužbe da Crkva rehabilitira ustaštvo.