Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimka spektakularne pljačke

'Pink Pantheri' u tri minute ukrali 700.000 eura vrijedne satove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banda Pink Panther 'odradila' je spektakularnu pljačku u Beogradu.

Profesionalni pljačkaši, članovi svjetski poznate bande 'Pink Panther', u samo tri minute ukrali su satove vrijedne 700.000 eura. Pljačkaši su u luksuznu trgovinu uletjeli oko četiri sata ujutro nakon što su lancima vezanima za džip razvalili vrata.

Pročitajte i ovo Pljačka zlatarnice u Grčkoj Ukrali robu od 315.000 eura VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Panteri: Lopov puzao po podu da ne bi aktivirao alarm Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem"

Nakon što su razbili još jedna staklena vrata ukrali su 80 skupocjenih švicarskih satova. Iako nitko ništa nije ni čuo ni vidio filmsku pljačku snimile su nadzorne kamere, koje je objavio srpski Press.

Prije nego su krenuli u akciju pljačkaši su par minuta promatrali situaciju, a obukli su se u narančasta fluorescentna odijela kako bi podsjećali na radnike gradske čistoće.

S obzirom da se vidi da su točno znali gdje treba tražiti i koje ormariće otvoriti policija smatra da je pljačka dugo planirana.

Tko je banda pljačkaša 'Pink Panther'?

Banda pljačkaša dobila je naziv 'Pink Panther' nakon prve pljačke u Londonu kada su dijamant vrijedan pola milijuna uera sakrili u kremu za lice po uzoru na istoimeni film. Ime im je dao jedan inspektor Scotland Yarda.

Ovoj bandi je svojstveno da ne djeluju kao jedinstvena grupa već su, kako se pretpostavlja, rašireni po svijetu te neprestano mijenjaju sastav. Nekoliko njihovih vođa nalazi se uglavnom na prostoru bivše Jugoslavije.

Članovi bande prvo tjednima, čak i mjesecima, špijuniraju odabranu metu, a često i sami dolaze u trgovine kao kupci. Tako dobro ispitaju teren i naprave procjenu isplati li se pljačkati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene