Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaradio milijune dolara

Uhićen liječnik kriv za tisuće ilegalnih pobačaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Philadelphiji uhitila je liječnika Kermita Gosnella radi optužbe za tisuće ilegalnih pobačaja koje je radio u svojoj klinici.

69-godišnji Gosnell optužen je za smrt nekoliko rođene djece, ali i obavljenih pobačaja u šestom, sedmom i osmom mjesecu trudnoće. Pod istim optužbama je uhićena i njegova supruga te osam zaposlenika klinike, a za još četiri će se tek odlučiti hoće li se podići optužnice za ubojstvo, donosi The Philadelphia Inquirer.

Pročitajte i ovo Bolnica - 1 Sve osjete i pacijenti Nedostatak liječnika u Hrvatskoj: U zagrebačkom Domu zdravlja Zapad mjesecima nema pedijatra Imaš pravo, ostvari ga Imaš pravo, ostvari ga Rijetki ga koriste, a može spasiti život! Znate li kako iskoristiti svoje pravo na drugo mišljenje?

>> Liječnici osumnjičeni za ilegalne pobačaje

>> Doktor Smrt prodaje ljudska tijela po 511 kuna

Gosnell je pod istragom od 2002. kada su se po prvi put pojavile vijesti o ilegalnim pobačajima obavljenim u njegovoj klinici. Tada su se pojavile i vijesti o spolnim bolestima koje su se prenosile u njegovoj klinici, a od 2007. se ozbiljnije spominju ilegalne aktivnosti. Tada je umrla 41-godišnja pacijentica nakon prevelike doze zastarjelog sedativa upotrijebljenog prilikom operacije. Pretpostavlja se kako je Gosnell zaradio milijune dolara od svojih ilegalnih aktivnosti.

Istraga savezne porote dovodi u pitanje i zakone američke savezne države Pennsylvania koji dozvoljavaju da se klinike za pobačaje otvaraju bez licenci koje su potrebne u drugim saveznim državama SAD-a. Isto tako, nadzor takvih klinika nije redovan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene