Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planirao napasti ekonomske ciljeve SAD-a

Uhićen jedan od najvažnijih vođa Al-Qaide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistan je objavio da su njegove snage uhitile jednog od najvažnijih vođa Al-Kaide Junisa al-Mauritanija za kojeg se smatra da je odgovoran za vođenje međunarodnih operacija i kojemu je Osama bin Laden naredio da napadne američke, europske i australske ekonomske interese.

Pakistanska vojska koja je uhićenje opisala kao još jedan smrtonosni udarac militantnoj skupini u priopćenju navodi da su uz al-Mauritanija uhićena još dvojica Al Kaidinih operativaca. Ta vijest nije se mogla potvrditi iz drugih izvora. 'On je planirao napasti ekonomske interese SAD-a uključujući naftovode i plinovode, brane i tankere brzim brodovima u međunarodnim vodama', kaže se u priopćenju.

Vlada u Islambadu je od američke akcije, u kojoj je u svibnju na tlu te zemlje eliminiran Bin Laden, izložen američkom pritisku da se intenzivnije obračuna s Al Kaidom i drugim militantnim skupinama. Prema priopćenju pakistanske policije, uhićenje al-Mauritanija rezultat je zajedničkih obavještajnih napora SAD i Pakistana. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pakistanska vojska potvrdila Uhićen vojni zapovjednik afganistanskih talibana Slika nije dostupna Prijetio Amerikancima Uhićen vođa ćelije Al Qaide

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene