Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi pas

Tuga u Bijeloj kući, preminuo Bidenov ljubimac: "Zauvijek će nam nedostajati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SAD-a Joe Biden i njegova supruga Jill objavili su u subotu da je uginuo njihov pas Champ, njemački ovčar koji im je posljednjih 13 godina bio ''vjerni i voljeni suputnik''.

''U trenucima naše najveće radosti i u našim najtužnijim danima, bio je uz nas, osjećao je sve naše neizgovorene emocije. Obožavamo našeg slatkog, dobrog dečka i zauvijek će nam nedostajati'', naveo je američki predsjednik Biden u priopćenju posvećenom svom psu Champu koji je uginuo u subotu.

Pročitajte i ovo Portugalski mastif, ilustracija Najstariji pas Bobijev rekord doveden u pitanje: Iz Guinnessovog svjetskog rekorda proveli reviziju Bidenov pas Commander zločesti Commander Predsjednikov pas ugrizao agente čak 24 puta

Champ je živio s predsjednikom i prvom damom u Bijeloj kući, uz još jednog njemačkog ovčara, Majora, kojega su Bidenovi udomili u studenom 2018. i koji je postao prvi spasilački pas u Bijeloj kući.

Dolazak Champa i Majora označio je povratak ljubimaca u Bijelu kuću nakon četverogodišnje pauze, pošto bivši predsjednik Donald Trump sa sobom nije doveo ljubimce.

Trump je tako bio prvi predsjednik nakon dugo vremena koji svoje predsjedničke prostorije nije dijelio sa psima ili mačkama – zadnji put prije njega to je bio Andrew Johnson, 1860-ih.

Champ je bio s Bidenovima još otkada je sadašnji predsjednik obnašao dužnost potpredsjednika za vrijeme mandata Baracka Obame.

''Najviše je volio sklupčati se navečer ispred vatre... ili se pak sunčati u vrtu Bijele kuće'', napisao je Biden u svom priopćenju na Twitteru, dodavši da je Champ, kad je bio mlađi, dane provodio ''trčeći za golf lopticama na travnjaku ispred Pomorske zvjezdarnice'' ili pak jureći djecu po stražnjem dvorištu starog doma Bidenovih u Delawareu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene