Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužan kraj

Borila se kao prava lavica, ali nije izdržala: Uginula malena Kiki, mladunče lava pronađeno kod Subotice. Policija na tragu odgovornima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Mladunče lava pronađeno 21. rujna kod Subotice uginulo je, a policija je na tragu onima koji bi mogli imati veze s ovim slučajem koji je zgrozio mnoge.

Lavica Kiki, mladunče nađeno 21. rujna na Čantavirskom putu u Subotici, uginula je 6. listopada. Još nije poznato kako je ondje dospjela, no kako saznaju srpski mediji, policija je na tragu onih koji bi mogli imati veze s ovim slučajem.

"Pripadnici Policijske uprave u Subotici - Odjela kriminalističke policije, grupe za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine utvrđuju sve detalje i činjenice u vezi s pronađenom lavicom i istraga je još u tijeku", rekl su iz policije za Blic.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uključio se i FBI Muškarac godinama uhodio ženu zrakoplovom: "To je noćna mora, nisam znala hoće li uletjeti u naš dom"

"U tijeku su pretresi dvije lokacije za koje se sumnja da su u njima držane životinje koje su nelegalnim putem ušle na područje Srbije, odnosno sumnja da se u tim prostorijama nalaze životinjske vrste zaštićene posebnim CITES konvencijama. Po dosadašnjim saznanjima, najmanje dvoje ljudi je sudjelovalo u ovim nelegalnim radnjama", rekla je pak Livija Panić Miletić, glavna javna tužiteljica Osnovnog javnog tužiteljstva Subotica.

 

Kiki je pronađena izgladnjela i neuhranjena. Laboratorijski nalazi potvrdili su još niz tegoba, a uz sve to imala je i prijelome nogu te su je odmah operirali. Nije prepoznavala meso kao hranu. Unatoč velikom trudu djelatnika ZOO-a Palić, kao i stranih stručnjaka, nažalost je uginula u petak u večernjim satima.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene