Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv virusa

Proglasili trotjedni lockdown zbog smrtonosne ebole: "Ovo su privremene mjere kako bi se kontroliralo širenje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dva okruga u Ugandi proglašen je trotjedni lockdown zbog ebole.

U Mubendeu i Kassandi, okruzima u Ugnadi, proglašen je trotjedni lockdown zbog borbe protiv ebole. Osim zatvaranja mjesta okupljanja, uveden je i policijski sat.

Ovo je prekretnica u dosadašnjoj politici borbe protiv ebole budući da je predsjednik Ugande Yoweri Museveni rekao da ovakve mjere neće biti potrebne. Zasad je zabilježeno 58 slučajeva, a 19 je ljudi preminulo. Međutim, stvarne brojke mogle bi biti i veće.

U dva spomenuta okruga dolazi će kamioni koji će dovoziti najosnovnije potrepštine, ali će sav drugi promet biti zaustavljen, izvijestio je BBC.

"Ovo su privremene mjere kako bi se kontroliralo širenje ebole", rekao je ugandski predsjednik.

Pročitajte i ovo Minibus pun umirovljenika sletio u provaliju TEŠKA NESREĆA U SRBIJI Izlet se pretvorio u tragediju: Minibus pun umirovljenika sletio u provaliju, ima poginulih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crta ispod koje ne ide Penava o poruci Porfirija: "Kada promovirate ratnog zločinca Šešelja, time zatvarate vrata"

Prvi slučaj zabilježen je u Mubendeu. Od ebole je ondje umro 24-godišnjak, kao i šest članova njegove obitelji. Kasnije je virus stigao do glavnog grada Kampale. Radi se o sudanskom soju virusa, za koji nema odobrenog cjepiva.

Museveni je već naredio policiji da uhite svaku osobu za koju smatraju da je zaražena i da se odbija izolirati. Također je svim doktorima koji prakticiraju tradicionalnu medicinu da liječe zaražene ljude budući da su se sumnja da su oni tijekom prošlih izbijanja virusa širili ebolu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene