Obavijesti Video Pretražite Navigacija
WHO POTVRDIO

Proglasili epidemiju ebole: Preminuo muškarac, još osam sumnjivih slučajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ugandi je proglašena epidemija virusa ebole, priopćili su u utorak tamošnje Ministarstvo zdravstva i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Ministarstvo je na Twitteru objavilo da je potvrđen slučaj ebole u središnjem okrugu Mubende. Dvadesetčetverogodišnji muškarac sa simptomima ebole kasnije je preminuo.

Afrički ured WHO-a objavio je u priopćenju da se radi o relativno rijetkom sudanskom soju ebole, nakon što su ugandske zdravstvene vlasti istražile šest sumnjivih smrti u istom okrugu ovoga mjeseca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smrtonosna bolest za polovicu zaraženih Preminuo trogodišnji dječak: Pet mjeseci nakon 11. vala epidemije potvrđen novi slučaj opasnog virusa

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna WHO ĆE POMOĆI Nakon pet godina Gvineja bilježi nove slučajeve ebole, umrlo troje ljudi

"Trenutno postoji osam sumnjivih slučajeva koji primaju njegu u zdravstvenoj ustanovi", objavio je WHO Afrika, dodajući da pomaže zdravstvenim vlastima Ugande u njihovoj istrazi i raspoređivanju osoblja na pogođeno područje. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene