Djevojke u kratkim hlačicama, ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Djevojke u kratkim hlačicama, ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Lokalni učitelj uhićen je zbog poticanja na terorizam nakon što je na društvenim mrežama zaprijetio volonterkama iz Belgije koje su u njegovo selo došle volontirati.


Lokalni učitelj u marokanskom selu Adar navodno je na društvenim mrežama zaprijetio da će odrubiti glave volonterkama koje su iz Belgije došle u njegovo selo graditi cestu, kamen po kamen.

Vezani članci Papa (Foto: AFP) Papa u dvodnevnom posjetu zemlji ''umjerenog islama'': ''Ovo je prigoda za međuvjerski dijalog i razumijevanje'' Lalla Salma (Foto: Getty Images) Misterij nestale princeze: U javnosti nije viđena već dvije godine, mediji priču ignoriraju, a kralj o svemu šuti

Zasmetalo mu je što su u kratkim hlačicama pa im je zaprijetio smrću, a sad je uhićen zbog poticanja na terorizam.

Tri žene kojima je zaprijetio došle su u grupi od 40-ak volontera iz Belgije koje je dovela organizacija Bouworde. Nakon incidenta žene kojima je prijetio napustile su zemlju, a organizacija Bouworde kaže da više neće slati volontere u Maroko.

Incident je uzburkao i marokansku javnost pa su najavljeni prosvjedi na plaži u Casablanci na koje bi prosvjednici trebali doći u kratkim hlačama, prenosi Daily Mail.