Djevojke u kratkim hlačicama, ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Djevojke u kratkim hlačicama, ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Lokalni učitelj uhićen je zbog poticanja na terorizam nakon što je na društvenim mrežama zaprijetio volonterkama iz Belgije koje su u njegovo selo došle volontirati.


Lokalni učitelj u marokanskom selu Adar navodno je na društvenim mrežama zaprijetio da će odrubiti glave volonterkama koje su iz Belgije došle u njegovo selo graditi cestu, kamen po kamen.

Vezani članci Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty Images) Princ Harry i Meghan Markle po kraljičinom nalogu otputovali u jednu od "opasnijih" zemalja svijeta Davor Božinović (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Božinović odbacio optužbe o policijskom nasilju nad migrantima

Zasmetalo mu je što su u kratkim hlačicama pa im je zaprijetio smrću, a sad je uhićen zbog poticanja na terorizam.

Tri žene kojima je zaprijetio došle su u grupi od 40-ak volontera iz Belgije koje je dovela organizacija Bouworde. Nakon incidenta žene kojima je prijetio napustile su zemlju, a organizacija Bouworde kaže da više neće slati volontere u Maroko.

Incident je uzburkao i marokansku javnost pa su najavljeni prosvjedi na plaži u Casablanci na koje bi prosvjednici trebali doći u kratkim hlačama, prenosi Daily Mail.