Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubio kontrolu

Profesoru će suditi: Istukao učenika koji ga je brutalno vrijeđao pred cijelim razredom

Profesor je fizički nasrnuo na učenika koji ga je vrijeđao (Foto: screenshot/YouTube/Marland X)
Profesor je fizički nasrnuo na učenika koji ga je vrijeđao (Foto: screenshot/YouTube/Marland X) Foto: screenshot/YouTube/Marland X
Profesor je učenika zamolio da napusti razred jer na nastavu nije došao u uniformi na što ga je 14-godišnjak počeo vrijeđati i nazivati ga pogrdnim imenima

Profesor glazbene kulture u srednjoj školi u Kaliforniji optužen je za zlostavljanje učenika nakon što je 14-godišnjaka udario pred cijelim razredom. Neki od učenika snimili su incident, no brojni od njih stali su u profesorovu obranu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika Slika nije dostupna Letjele šake i papiri VIDEO Potukli se profesor i učenik tijekom nastave: Sve je eskaliralo zbog mobitela

Profesor Marston Riley (64) pušten je na slobodu nakon što je platio 50.000 dolara jamčevine dok je učenik, koji je završio u bolnici, pušten kući s lakšim ozljedama.

U snimci incidenta, koji je objavljen na YouTubeu, vidi se kako profesor proziva učenika jer na nastavu nije došao u propisanoj uniform te zahtijeva od njega da napusti razred. No umjesto da ga posluša, učenik izaziva profesora - unosi mu se u lice i naziva ga "cr....ga" te ga ponižava pred ostatkom razreda.

Profesor se isprva suzdržava bilo kakve reakcije i mobitelom poziva pomoć. No nakon još jedne vrebalne 'paljbe' učenika koji ga je ponovno zasuo uvredama, Riley je izgubio kontrolu i počeo ga udarati. U jednom je trenutku mladić pao na koljena pokušavajući se obraniti. U razred utrčava i pomoćno osoblje škole i odvaja profesora od učenika koji na kraju uspijeva uzmaknuti. U razredu se čuju krikovi i vrištanje učenika. Video pogledajte ovdje

"Bilo me strah za učenika, ali i za profesora", izjavio je jedan od učenika koji je svjedočio nemilom događaju.

"S tim profesorom nikad nije bilo problema, svi ga vole i poštuju"

Unatoč velikom šoku kojeg su doživjeli, velika većina učenika koja je bila u razredu stala je na profesorovu stranu.

"I prije mi je predavao i nikada nije bilo problema. Uvijek je bio dobar profesor i svi ga poštuju. Sa svim učenicima je u dobrim odnosima", komentar je drugog učenika.

Neki smatraju da je incident namjerno izazvan i unaprijed planiran kako bi profesor dobio otkaz.

"Neki su u razredu počeli snimati i prije nego je svađa eskalirala. Nije pošteno svu krivicu svaliti na profesora jer je on dobar čovjek", kazao je jedan od učenika.

Koliko ga učenici poštuju pokazuje i činjenica da je za njega pokrenuta i kampanja na stranici GoFundMe kako bi se prikupio novac kojim će platiti odvjetnika nakon što slučaj dospije na sud 30. studenog.

"Zahvaljujem Ceciliji Diaz koja je pokrenula kampanju na stranici GoFundMe kao i svima koji mi daju podršku", rekao je optuženi profesor u obraćanju na YouTubeu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene