Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Srbiji

Učenice prodaju svoja tijela za 10 eura i par traperica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Siromaštvo i nezaposlenost na jugu Srbije tjeraju ljude da se snalaze na sve moguće načine. Tako i maloljetnice pribjegavaju ekstremima - prostituiraju se za cijenu od 10 eura.

O iznimno lošoj ekonomskoj situaciji na jugu Srbije svjedoči i rastući trend maloljetničke prostitucije. Velik broj djevojčica izlaz iz bijede i siromaštva traži lakoj zaradi. Jedna od njih je i P.F. iz Vranja koja se uz pomoć roditelja i prijatelja uspjela izvući iz pakla prostitucije, a trenutno se nalazi na liječenju od ovisnosti o drogi. U taj mračan svijet uvukle su je prijataljice iz škole. 'Vidjele su da sam očajna, bez kinte, s izlizanim trapericama s placa, u staroj jakni koju sam uzela od mame. Znale su sve o meni i namamile su me', rekla je P.F. za Kurir.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

Djevojčicu su prijateljice taksijem odvezle u Preševo. Tamo je imala odnose s mladim Albancem za što je dobila 30 eura i nove traperice. Kući se vratila presretna.

VIDEO Prostitucija uz cestu kao brz način zarade

Ona je samo jedna od mnogih djevojčica koje na ovaj način pokušavaju zaraditi. 'I ranije su bile racije, lovili su ih po Preševu, obavještavali su roditelje, bilo je mnogo neugodnih situacija, roditelji nisu vjerovali da se radi o njihovo djeci. Djevojčice ne dolaze u školu po tjedan dana, a profesore jedino zanima da donesu ispričnice', ispričao je za Kurir njihov izvor.

N.A. prijatelj je maloljetne P.F. te je ispričao što je saznao o aktivnostima svoje prijateljice. 'Pričala je prijateljica da su jedan dan nakon škole nedavno bile u jednoj kući, njih oko 20 i tu su proveli tjedan dana. Drogirali su se, nije se znalo tko je s kim, tko ulazi, tko izlazi. Glavna faca kontrolirala je sve. Roditelji su njen nestanak prijavili policiji, ali nisu je našli. Sama je došla, skoro polumrtva. Djevojčice inače vješto od roditelja prikrivaju svoj izostanak', priča N.A.

Iz policije kažu kako se za maloljetničku prostituciju vrbuju djevojke iz mnogih gradova, ali da ih je najviše iz Vranja jer je to grad na raskrižju putova koji vode prema Kosovu, Makedoniji i Bugarskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene