Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sedam ranjenih

U eksploziji poginula jedna učenica: 'Radi se o zamršenom događaju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su talijanski mediji izvijestili kako je preminula i druga žrtva bombe, ministrica unutarnjih poslova Annamaria Cancellieri izvijestila je kako je poginula jedna učenica.

Kako je i ranije izvješteno, jedna gimnazijalka je smrtno stradala, a 7 učenika je ranjeno u eksploziji bombe ispred gimnazije u Brindisiju na jugu Italije, izjavio je regionalni dužnosnik civilne zaštite. Informacije talijanskih medija o drugoj žrtvi pokazale su se netočnima.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

Ministrica je navela kako je riječ o zamršenom događaju koji se dogodio pod neuobičajenim okolnostima. "Pretpostavke su brojne i zasad ni o čemu ne možemo govoriti sa sigurnošću", rekla je Cancellieri za kanal SKY TG24 ocijenivši kako treba ostati na oprezu.

Cancellieri je istaknula da je ženska gimnazija nosila ima suca Giovannija Falconea, žestokog borca protiv mafije, i njegove supruge Francesce Morvillo Falcone. Oboje su, zajedno s trojicom čuvara ubijeni 23. svibnja 1992. u atentatu sicilijanske mafije, kada je 500 kg dinamita eksplodiralo na autoputu između zračne luke Palerma i središta grada.

Cancellieri je također rekla da o tijeku istrage iz minute u minutu izvješćuje premijera Maria Montija i predsjednika Giorgia Napolitana. Na novinarsko pitanje zna li je li riječ o novome valu mafijaških napada, poput onih prije 20 godina, Cancellieri je odgovorila: "O tome ne možemo govoriti sa sigurnošću, prerano je za takve pretpostavke ili bilo kakve zaključke, no napad se dogodio u neuobičajenim okolnostima. Treba oprezno baratati svim pretpostavkama i ostati na oprezu."

Prema prvim informacijama riječ je o bombi kućne izrade. Eksploziv je je bio ubačen u kante za prikupljanje otpada postavljene pokraj škole.

Eksplozija je odjeknula u 7,45 u vrijeme kada učenici ulaze u gimnaziju Francesca Morvillo Falcone, koja nosi ime supruge slavnog anitmafijaškog suca Giovannija Falconea.

Sudac Falcone, njegova supruga i troje čuvara su ubijeni prije 20 godina, 23. svibnja 1992. u atentatu sicilijanske mafije u eksploziji 500 kg dinamita na autoputu između zračne luke Palerma i središta grada.

Obljetnica Falconeova stradavanja je za 4 dana, a kako je napadnuta škola koja nosi ime njegove supruge, već su krenula nagađanja da bi iza napada mogla stajati mafija. 'Ovo se događa samo nekoliko dana prije obljetnice ubojstva na Siciliji. Događa se u vrijeme posjeta šefa protumafijaških snaga ovoj regiji. Možete razumjeti svu simboliku ovog događaja, ali u ovom trenutku glavna briga je stanje ozlijeđene djece', rekao je gradonačelnik Brindisija Mimmo Cnsales.

Nitko još nije preuzeo odgovornost za eksploziju pred gimnazijom. (T.Š./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene