Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fredericku se sudi za ubojstvo, a prijeti mu zatvorska kazna u trajanju od pet do deset godina.


Clark Fredericks, 49-godišnjak iz New Jerseyja, ispraćen je prije desetak dana iz sudnice okruga Sussex uz gromoglasan pljesak nakon što je priznao da je 12. lipnja 2012. godine ubio Dennisa Pegga (68), čovjeka koji je, tako je barem naveo, iskoristio svoju poziciju vođe izviđača kako bi ga seksualno zlostavljao .

Vezani članci Ilustracija Pedofil koji je seksualno zlostavljao dijete (6) pušten ranije iz zatvora i živi vrata do žrtve: "Ne izbjegava nas, šepiri se po dvorištu'' Nasilje, ilustracija Vrhovni sud potvrdio presudu seksualnom zlostavljaču: Najmanje sedam puta imao snošaj s 13-ogodišnjakinjom

"Pegg me višekratno silovao između moje osme i dvanaeste godine, a prvi put me počeo seksualno uznemiravati kada sam imao samo šest", prisjetio se u sudnici Fredericks, koji je te lipanjske noći Pegga, nekoć zatvorskog čuvara, izbo nožem i prerezao mu grkljan.

Užas u Splitu: 'Djevojčice su se igrale i ugledale čovjeka koji je izvadio spolovilo i natezao ga pred njima'

Fredericks ispred suda nije ponudio niti jedan fizički dokaz da je tome doista bilo tako, no CBS navodi da su i neimenovani drugi muškarci iznijeli slične optužbe na Peggov račun.

"Silovao je i mog prijatelja Jeffa, no nažalost on tome ne može danas svjedočiti jer se ubio 1983. godine, a za što također Pegga smatram odgovornim", ispričao je.

Fredericku se sudi za ubojstvo bez predumišljaja te će mu presuda biti izrečena u rujnu. U zatvoru će provesti između pet i deset godina.

"Nakon toliko godina šutnje, poricanja i srama, sve to što je stajalo u meni je naprosto eksplodiralo kada je ispred suda izveden trener Jerry Sandusky, serijski zlostavljač djece. Tada mi je kroz um prošlo da Pegg nikad neće biti kažnjen i odlučio sam uzeti pravdu u svoje ruke", kazao je Fredericks, koji je potom ispraćen uz pljesak. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook